KOKOOMUKSEN VEROLINJA VÄÄRÄ

 

Kokoomus julkisti verotavoitteensa. Linjauksen mukaisesti palkkaveroja tulisi tasaisesti alentaa ja verotuksen painopiste tulisi siirtää kulutuksen verottamiseen. Pieni pääomaverojen korotus on myös puolueen tavoitteena. Eihän verojen maksaminen tietenkään mikään itsetarkoitus ole. Tahtoo nyt vain unohtua, että yhteiskunnan rattaiden pyörittämiseen tarvitaan varoja ja esim. julkiset terveyspalvelut kurjistuvat koko ajan.

Nythän on niin, että kulutuksen verottamisen kiristäminen kirpaisee eniten pienituloisia ihmisiä.  Se on inhimillisesti ottaen väärin ja myös kansantaloudellisesti tyhmää. Pienituloisten ostovoima menee suoraan kulutukseen, joten verotuksen kiristäminen vaikuttaa suoraan pienituloisten hyvinvointiin ja kuluttamiseen. Maitopurkin kallistuminen tuntuu köyhän yksinhuoltajan tai eläkeläisen kukkarossa enemmän kuin vuorineuvoksen!

Mistä sitten lisää verotuloja? Pääomaveron tulisi olla porrasteinen; mitä enemmän tuloja, sitä suurempi veroprosentti. Pörssivero voimaan. Varallisuusvero takaisin. Harmaa talous kuriin. Siinä lääkkeitä, jotka eivät kuulu Kokoomuksen verolinjauksiin, mutta toisivat oikeudenmukaisuutta verotukseen ja pelastaisivat yhteiset julkiset palvelumme.