Terveisiä Lohjan syrjäkylältä!

Lohjan Vasemmiston Kuntavaaliehdokas Tuire Eerikäinen

Meillä täällä on vielä kyläkoulu, mutta toisilta lohjalaisilta se on jo viety. Pienten lähikoulujen edut ovat nousseet entistäkin selvemmiksi näin korona-pandemian aikana. 

Lähikoulut ovat syrjäseutujen elinvoimaisuudelle valtavan tärkeitä mutta näiden pienienkin koulujen opetuksen laadusta pitää pitää yhtä lailla huolta kuin isompienkin. Koulumatkoja ei voi syrjäseutujen vaarallisilla teillä kulkea jalan tai pyörällä aina edes lyhyitä matkoja ja lapsia kuljetetaan paikasta toiseen kohtuuttomia aikoja ennen kouluun tai kotiin saapumista. Pienten lasten ei kuulu istua taksissa joka päivä useaa tuntia ilman aikuisten valvontaa - kuski onneksi keskittyy vain omaan työhönsä ajon aikana. Näin siis täällä vaikka lähikouluun olisi pari kilometriä matkaa - mitä tilanne on sitten kun lähin koulu onkin jossain kaukana? Arkiliikunta koulumatkojen muodossa jää kovin vähäiseksi kun kouluun kuljetaan vain takseilla.

Jokaisella lapsella on oikeus - ja meillä velvollisuus se heille turvata - turvalliseen koulumatkaan ja laadukkaaseen opetukseen asuinpaikasta, elämänkatsomuksesta ja tulotasosta riippumatta. Koko Lohjan alueella
 

Tuire Eerikäinen, 263, ympäristöinsinööri, Ikkala