Olen kuntavaaliehdokas

263 Eerikäinen, Tuire ympäristöinsinööri Lohja kuntavaaliehdokas Kuntavaalit 2021
263 Eerikäinen, Tuire ympäristöinsinööri
Lohja kuntavaaliehdokas Kuntavaalit 2021

Olen kunnallisvaaliehdokas.

Kerroin asiasta siskolleni ja hän kysyi miten kestän sen kaiken trollauksen ja nettivihan? Hyvä kysymys, mutta se viha ei saa estää meitä toimimasta hyvien asioiden puolesta.

"Kaikki mitä tarvitaan pahuuden lisääntymiseen on se, etteivät hyvät ihmiset tee mitään." Edmund Burke

Olen myös pitkäaikaissairas ja ollut sivussa kansalaisaktiivisuudesta useita vuosia. Olen lapsesta asti puolustanut eläimiä, heikompia, luontoa ja toiminut aktiivisesti rasismia ja fasismia vastaan. Olen nähnyt elämässäni miten sairaita ja köyhiä tässä maassa kohdellaan, olen nähnyt miten alkoholismi tuhoaa perheitä, miten lapsia kohdellaan huonosti, miten pienyrittäjiä kuristetaan, miten työtaakalla tapetaan ihmisten elämänilo tai terveys. Olen nähnyt maailmalla miten ympäristöstä piittaamattomuus tuhoaa elämiä ja elämänlaatua. 

Olen herkkä, empaattinen, sivistyksen puolustaja. En ole täydellinen. Olen huomannut että ihmisen ei tarvitsekaan olla täydellinen voidakseen vaikuttaa maailmaan ja tulevaisuuteemme. Uskon jokaisen pienenkin hyvän teon kasvavan suuremmaksi ja vaikuttavammaksi virraksi. 

Olen kunnallisvaaliehdokas.

Miksi? Olen väsynyt seuraamaan sivusta miten viha saa valtaa. Olen kyllästynyt olemaan hiljaa tuon vihan pelottamana. Kukaan ei saa saada minua häpeämään enää sitä, että olen oikeiden asioiden puolella ja että yritän tehdä maailmasta paremman paikan.

Kukaan ei saa enää pelotella minua hiljaiseksi. En häpeä enää sitä, että suojelen ympäristöä. En ole enää hiljaa eläinten oikeuksista. En ole enää hiljaa ihmisoikeuksista. Seison tukevasti sateenkaariväestön rinnalla. Taistelen aina rasismia ja fasismia vastaan. Puolustan sairaiden oikeutta hyvään hoitoon. Uskallan tuoda esille yhteiskuntamme ongelmia, uskallan pyytää ongelmiin parempia ratkaisuja.

Minua ei enää kiusata hiljaiseksi. Minä teen yhteisestä maailmastamme parempaa paikkaa jokaiselle enkä aio enää salata sitä. Minä olen hyvien puolella eikä pahuus enää saa minua piiloutumaan. 

Me emme saa piiloutua enää. Vihaiset puheet ja uhkaukset eivät saa estää hyvien asioiden puolustamista. Typeryyttä vastaan pitää jaksaa taistella sivistyneesti. 

Minä tahdon tuleville sukupolville paremman elämän. Tulotasosta riippumatta. Minä tahdon jokaiselle turvallisen ympäristön, puhtaan ilman ja veden, mistä ei tarvitse maksaa yrityksille ja mistä ei käydä sotia.

Minä ja moni muu. Me emme taivu uhkailun edessä. Me pystymme tieteen ja empatian keinoin osoittamaan, että parempi maailma on mahdollinen. Meitä ei enää haukuta maailmanparantajiksi, viherpiipertäjiksi, suvakeiksi, vihervassareiksi, homodiskoilijoiksi - me olemme ylpeästi sitä kaikkea koska toimimme hyvän asian puolesta. Me emme enää anna vihan hiljentää meitä.

263  Eerikäinen, Tuire ympäristöinsinööri
Lohja vasemmisto kuntavaaliehdokas Kuntavaalit 2021